Maak kennis met Alexander Wierstra

alexander-wierstra.jpg

Alexander Wierstra is Senior Agile coach, SAFe Program Consultant (SPC) en RTE bij AgilityMasters.com. Hij heeft een bachelor in Business Administration. 

Alexander is een solide verandercoach met een passie voor (scaling) Agile en specifiek het Scaled Agile Framework (SAFe). Zijn kracht ligt in het verbeteren van de manier waarop organisaties hun strategie uitvoeren. Dit doet hij door veranderprocessen te structureren en de samenwerking tussen mensen, systemen en (onderdelen van) organisaties te verbeteren. Alexander manoeuvreert gemakkelijk tussen verschillende lagen van de organisatie en ondersteunt deze in strategische en organisatorische veranderingen zoals kostenbesparingen, IT-strategieverandering en productontwikkeling.

Alexander is ambitieus, resultaatgericht en gedreven. Hij blijft rustig in hectische situaties, houdt het overzicht en weet zijn aandacht te verdelen. Alexander is spreker geweest op meerdere events, onder andere op de RTE Summit (2019) en de Global SAFe Summit (2020). 

Naast zijn werk is Alexander graag bij zijn gezin en speelt hij voetbal in het ‘seniorenteam’. Hij houdt van zeilen, dance festivals en online gaming. Alexander is een fervent Formule 1 volger.

 

SPC 4..png
SAFe 4 Certified Agilist.png
icp-acc.png
icp-atf.png
cert_mark_RTE_badge_large_300px.png
SPC 5.png

Wat klanten zeggen over Alexander Wierstra

  • Alexander is een professional met een opvallend vermogen om een netwerk op te bouwen binnen en buiten het bedrijf waarvoor hij werkt. Hij begrijpt vrijwel direct de processen binnen een bedrijf en de rol en het belang van stakeholders. Daarnaast is hij altijd geïnteresseerd in het welzijn van de personen met wie hij samenwerkt.
    – Jacco de Vries, Senior manager B2B projectmanagement
  • Alexanders houding laat zich het best omschrijven door een sterke drive, resultaatgerichtheid, gecombineerd met een prettige menselijke maat. Hij kan zowel strategisch als operationeel denken, complexe uitdagingen (her)structureren tot basisvraag en sturen naar geïmplementeerde oplossingen.
    – Onno Kievit - Channel Sales Manager / Senior Strategic Account manager
  • Alex Wierstra is een fijne collega om mee samen te werken. Zijn sterke punten liggen in het structureren van processen en het effectief laten samenwerken van mensen en organisaties. Hij is betrouwbaar, vindingrijk en combineert gezond verstand met een goed gevoel voor humor.
    – Henriette Van Swinderen, Directeur BVA Vereniging van Adverteerders
#
Alexander Wierstra

+31 (0)20 24 02 595
 mail 

Als je aan het begin bent, wees dan niet geobsedeerd door het midden, want het midden zal er anders uitzien als je er eenmaal bent.
– Chip Heat, uit de New York Times bestseller ‘Switch’