Maak kennis met Marco Maurik

Marco Maurik.png

Marco Maurik is Agile coach, gecertificeerd Professional Scrum Master (PSM I) en Scaled Agilist (SA) bij AgilityMasters.com. Marco heeft ruime ervaring in projectmatig werken met diverse Agile frameworks. Hij heeft trainingen gevolgd op het gebied van coaching, effectieve communicatie, persoonlijke effectiviteit en zakelijk tekenen. Marco heeft een bachelor Economische Studies en de leergang ‘Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties’ gevolgd.

Marco gaat vanuit brede ervaring en relevante kennis van Agile, Scrum, SAFe, project management en organisatieverandering op zoek naar de eerstvolgende logische stap in de ontwikkeling van een medewerker, team of management. Dit doet hij vanuit verschillende rollen en ‘hoe werkt het hier echt’. Marco is een echte verhalenverteller en gebruikt dit om complexe situaties overzichtelijk te maken door er scherpe metaforen tegenaan te zetten. Hij heeft daarbij altijd oog voor de mens achter de medewerker. Marco is enthousiast, pragmatisch en schuwt de confrontatie niet.

Naast zijn werk is Marco het liefste buiten, hoe meer hoe liever. Hij werkt graag in de tuin, houdt van vuur maken en kan tevreden na het werk van de dag in het vuur gaan zitten kijken. Verder houdt hij van skiën, zit hij graag op de racefiets en werkt hij aan zijn miniatuur boerderij.

 

SA4 Agilist.png
Prince II Practitioner.png
PSM I.png
 • Inspireren door ogenschijnlijk lastige situaties te versimpelen met begrijpelijke metaforen en stories uit zijn eigen leven. Een gedrevenheid die uitnodigt tot meedenken en meedoen.
  – Michelle van der Jagt Adviseur en trainer bij Cerein ouderenzorg en gehandicaptenzorg
 • We hebben samengewerkt op innovatieve IT projecten voor Schiphol Group. Marco brengt individuen en teams op een constructieve manier in beweging door zijn objectieve en scherpe vraagstelling die tot denken en samenwerken aanzet.
  – Lianne Sleebos, Afdelingsmanager bij Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)
 • Marco is een positief ingesteld mensen-mens die in een veranderingstraject mensen en groepen kan motiveren en begeleiden. Een Agile denker (en doener) in hart en ziel.
  – Astrid Smedema, Global Change Manager KYC Academy at ING
 • Marco is een moedige en gepassioneerde coach die werkt vanuit de ambitie mensen en organisaties in hun kracht te zetten. Geef deze man de ruimte en het vertrouwen, dan brengt hij de Agility die de huidige tijd van ons vraagt!
  – Stefan van der Weide, Managing Director at Cargonaut

Wat klanten zeggen over Marco Maurik

#
Marco Maurik

+31 (0)20 24 02 595
 mail 

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn.
– Johan Cruijff