Meetup Sandra Bouckaert // 23 maart 2022 // Deep Democracy

Tijdens deze Meetup is onze gastspreker Sandra Bouckaert, corporate psychodramaturg en antropologisch opgeleid. Begonnen in de jeugdzorg, heeft ze zich van daaruit ontwikkeld tot één van de pioniers en experts in Nederland in het werken met de Deep Democracy methodiek. Het gedachtegoed is afkomstig uit de procesgerichte psychologie.

Gedurende de interactieve workshop maakt Sandra bespreekbaar dat Deep Democracy een aanvulling op Agile werken kan zijn: Agile heeft op het gevoel, voordat er een conflict is, nog geen antwoord. Verder gaat Sandra in op de kracht van de afwijkende mening. Tenslotte is tegenspraak essentieel voor organisaties. 

  • Wil jij een betere team-communicatie?
  • Wil jij verdiepende relaties in jouw Agile team?
  • Wil jij een een prettiger werkklimaat binnen jouw team?
  • Wil jij weten hoe lastige teamkwesties brandstof voor groei, innovatie en ontwikkeling zijn?
  • Wil jij het potentieel van de organisatie meer inzetten en hierdoor aan effectiviteit winnen?
     

Programma

17.30 Inloop met verse broodjes
18:30 - 20:00 Presentatie
20.00 - 21.00 Afsluiting met borrel

Host: Senior Agile coach en partner van AgilityMasters.com, Roel de Ponti

*******************************************************************************************

Sandra Bouckaert is opgeleid in corporate antropologie en als psychodramaturg begonnen in de jeugdzorg. Van daaruit heeft ze zich ontwikkeld tot één van de pioniers en experts in Nederland in het werken met de Deep Democracy methodiek. Deep Democracy creëert eerst veiligheid, geeft daarna ruimte aan standpunten, emoties, meningen en visies en zorgt er vervolgens voor dat gezegd wordt wat gezegd moet worden. Resultaat: organisaties en teams die hiermee werken zetten hun potentieel meer in en winnen hierdoor aan effectiviteit. Het gedachtegoed is afkomstig uit de procesgerichte psychologie. 

Als teamcoach, procesbegeleider en trainer heeft Sandra Brouckaert jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en het geven van trainingen op het gebied van Deep Democracy. Ze begeleidt leiders in het toepassen ervan en geeft trainingen zowel incompany als op open inschrijf-basis. Sandra werkt altijd rond samenwerkingsvraagstukken. Daarbij is ineffectieve besluitvorming een constante; besluiten worden autocratisch genomen, uitgesteld en herroepen. Sandra is op zoek naar diversiteit in teams, inclusiviteit is geen modewoord, want als voorstander van inclusieve besluitvorming houdt ze van afwijkende meningen. Die zijn innovatief en zien we te vaak over het hoofd. Door toepassing van de Deep Democracy methodiek werkt het team actief conflicten uit.

         "Het is een kunst om constructief naar conflicten te kijken"

"Het vergt een manier van denken waarbij je botsingen en tegengestelde meningen ziet als brandstof tot beweging en ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat leiders 80% van hun tijd bezig zijn met het oplossen van fricties en hier in veel gevallen niet in slagen. Ik probeer mensen confrontaties te laten ervaren als een manier om te groeien en hen er iets meer mee op hun gemak te laten zijn.”


Je kunt niet meer inschrijven
#

Datum 23 maart 2022
Aanvang 17:30 uur
Meetup Sandra Bouckaert
- Deep Democracy
Prijs Kosteloos
Locatie van der Valk Hotel Amsterdam Amstel - Joan Muyskenweg 20, Amsterdam
Parkeren Parkeren is in alle gevallen betaald 

NB de Meetup is vol je kunt niet meer inschrijven!

Share this page