#
Lees in 2 minuten

XpertsLab ‘Agile werken binnen het publieke domein’ woensdag 2 november

'Agility’ staat voor beweeglijkheid, en dit is een belangrijke eigenschap voor veel meer dan alleen IT afdelingen. De nieuwe manier van werken wordt ook door publieke organisaties steeds meer omarmd. Organisaties willen wendbaarder worden en sneller kunnen reageren op de veranderende klantvraag. Zo ook de Nationale Politie.

Binnen de politie wordt inmiddels door een groeiend aantal teams Agile gewerkt. De politie is al langer bezig met Agile werken, voor zover ons bekend is Venray-Gennep het eerste operationeel ‘blauw’ basisteam dat volledig Agile werkt. Er is een grondige voorbereiding aan vooraf gegaan en er zijn veel zaken als experiment ingezet om het Agile werken in de praktijk te leren en te ontwikkelen. Dit vraagt geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen van de politiemedewerkers en teamleiding.

- Agile coach Dennis van de Rieth heeft over de casus bij de Nationale Politie een blog geschreven waarin de 12 learnings worden gedeeld. Ook de concrete opbrengsten worden benoemd. Lees 'm hier.
 

Onder andere omrent deze casus orgniseren we op woensdag 2 november 2022, een XpertsLab. Tijdens dit XpertsLab geven we antwoorden op de vraag of de Agile manier van werken, ook goed werkt binnen publieke organisaties. Want hoe helpt dit jou en de organisatie, als je bijvoorbeeld een politieagent bent? Of als je beleid ontwikkelt?

Dennis van de Rieth en Dennis Mansell zijn de facilitators van dit XpertsLab. Dennis van de Rieth werkt als Agile coach voor teams van de Nationale Politie, Dennis Mansell heeft onder andere gewerkt als Agile coach voor beleidsontwikkelaars voor zorgtransformatie. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk, maar tijdens dit XpertsLab gaan we vooral samen aan de slag met de input en vragen van de deelnemers. Ook voor teams of organisaties die nog niet Agile werken is dit XpertsLab de mogelijkheid om te onderzoeken of Agile werken helpend is voor hun eigen organisatie.

 

XpertsLab 'Agile werken binnen het publieke domein' woensdag 2 november. Ben je erbij?

Agile coaches Dennis van de Rieth en Dennis Mansell delen hun ervaringen uit de praktijk en gaan samen met de input en vragen van de deelnemers aan de slag. We geven antwoorden op de vraag of de Agile manier van werken ook goed werkt binnen publieke organisaties. Want hoe helpt dit jou en de organisatie, als je bijvoorbeeld een politieagent bent? Of als je beleid ontwikkelt?

Schrijf je hier alvast in!
We sturen je eind september alle informatie toe.

Share:

Soortgelijke onderwerpen

De Agile Coach Post HBO opleiding van Gladwell Academy

De twaalfdaagse Agile Coach opleiding die 19 april 2021 start, biedt een…

Meet the team: Unlock Your Road to Growth!

Maak jij impact op organisaties en mensen? Of heb jij meer in je mars? Kan…

Ontwikkelingen in Agile: een terug- en vooruitblik

Tegen het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken op de…