#
Lees in 5 minuten

Als Agile coach sparren met gelijkgestemden? Ontdek hoe dat gaat bij AgilityMasters.com

De Agile coaches en Scrum Masters van AgilityMasters.com geven veel, zo niet alles, om een team te begeleiden, te motiveren en te inspireren. Soms ook bij organisaties waar ze niet direct met gelijkgestemden kunnen sparren. Dan is er misschien de behoefte aan meer collega's in de omgeving waaraan je je aan kunt optrekken. Iemand die jou inspiratie geeft of iets nieuws waar je die inspiratie uit haalt. Onze coaches geven niet alleen hun opdrachten vorm, zij kunnen zich breder ontwikkelen. Ze geven trainingen, volgen opleidingen, organiseren workshops, spreken op internationale events en organiseren samen meetups! Kom erachter hoe dat bij ons werkt!

Kun jij jouw ontwikkeling ook goed vormgeven? Vind je het belangrijk om je eigen ontwikkelpad uit te stippelen en zo jouw ontplooiing op een hoger niveau te tillen? Bij AgilityMasters.com kan dat in ieder geval wel. Wij ondersteunen je in de opleiding of training die je wilt volgen om de volgende stap te zetten. Misschien wil je als Agile coach juist heel graag meer ervaring opdoen in het trainen van groepen of teams, spreken op events of een presentatie of workshop organiseren? 

Bij AgilityMasters.com kan het allemaal! Onze coaches trainen onder andere voor en met onze business partner Gladwell Academy. Agile coach van AgilityMasters.com Simon de Graaf, verzorgde onlangs de succesvolle workshop ‘Consultant or Coach: how to be succesfull in both roles’ op de Agile Coach Conference 2022. Simon vindt het telkens ‘Een geweldige ervaring! En elke keer neem je weer andere learnings mee; je leert veel van de feedback die je terugkrijgt uit de zaal’. 

De Agile coach als keynote speaker 

Klinkt dit als iets wat jou ook aanspreekt? Misschien reiken jouw ambities wel verder, naar Azië om precies te zijn. Senior Agile coach en partner van AgilityMasters.com Roel de Ponti was keynote speaker op de Scaling Agile India Conference in Bangalore. Roel: ‘Ik kreeg de kans dit te doen en heb meteen ‘ja’ gezegd! In mijn keynote ‘the definition of succes’ heb ik de zaal meegenomen in mijn persoonlijke Agile learnings van de afgelopen 10 jaar’. Roel is wel gewend om het grootste gedeelte van zijn werk buiten Nederland te doen, maar hij is ontzettend enthousiast over deze bijzondere Agile conference aan de andere kant van de wereld. ‘Het is geweldig om zoiets mee te kunnen maken! Bangalore is zo’n bruisende wereldstad en Agile is BIG in India. Het is niet vreemd dat alle multinationals hun IT werkzaamheden daar outsourcen. Met de jongste bevolking ter wereld is er een gigantisch aanbod van hoogopgeleide IT’ers waarnaar, door de vergrijzing in Europa, steeds meer vraag is. Ik heb heel veel gepassioneerde ‘Agile Ambassadeurs’ mogen ontmoeten. En ja binnenkort ga ik weer naar India. In opdracht van Shell ga ik hun teams in Bangalore persoonlijk coachen, ik kan niet wachten!’ 

- Lees hier meer over de ervaringen van Roel de Ponti in Bangalore!

Interessante cases

Andries Hettema is Scrum Master bij AgilityMasters.com. Hij heeft weer in een heel andere rol zijn Agile kennis kunnen overdragen. Andries was één van de keynotes op de Agile Coach Conference 2022 waarin hij samen met Shell hun case belichtte: ‘Data informed decision making: how to let data and intuition work in a great marriage​’, ofwel hoe kun je je teams op een duurzame manier verbeteren door gebruik te maken van metrics. Het belang van metrische gegevens werd belicht, welke je kon kiezen als de meest effectieve set en hoe je ermee aan de slag gaat. 

Andries: ‘Samen met Stephan Vlieland, mijn collega bij Shell, wilden we de boodschap overbrengen dat besluiten niet alleen op data, maar ook niet alleen op intuïtie gebaseerd moeten worden. Juist op de combinatie van die twee. Het was voor mij de eerste keer dat ik voor zo’n grote groep Agile collega’s op een podium een verhaal ging vertellen. Dat was wel spannend, maar het ging heel goed. Met name de interactie met het publiek was heel leuk omdat we zo met én van elkaar leren. Ik heb zowel van de voorbereiding als van de conferentie genoten. En geleerd dat ik wat vaker de uitdaging van iets nieuws doen moet aangaan!’

De Agile coach als inspirator

Dit zijn natuurlijk inspirerende verhalen van enthousiaste Agile coaches, maar misschien is zo’n groot podium niets voor jou en wil je je expertise in een wat intiemere setting delen. Kennis uitwisselen in een wat kleinere omgeving. Ook dat kan bij ons! Want buiten deze grote events om organiseert AgilityMasters.com een aantal keer per jaar eigen live Meetups met inspirerende gastsprekers en hebben we een online platform ontwikkeld: het ‘XpertsLab’. Op deze plek bieden we vakbroeders en -zusters een toegankelijk platform om te verbinden en elkaar te helpen actuele vraagstukken op te lossen. En hosten verschillende coaches van AgilityMasters.com in toerbeurt dit Lab. Dus ook op deze manier ontwikkelen onze Agile coaches en Scrum Masters ervaring in hosting of spreekbeurten op webinars online of offline. En dat is dus, behalve ontzettend leuk, ook nog eens ongelooflijk leerzaam. Het is een manier van sparren met gelijkgestemden die zijn weerga niet kent!

Wil jij je ook blijven ontwikkelen in de breedte én in de diepte? Wil je ook van je collega-Agile coaches en Scrum Masters leren? Wil jij ook een podium waar je je Agile expertise kunt delen? AgilityMasters.com biedt jou als Agile coach een clubhuis waar je kunt blijven leren. Waar je kunt sparren met elkaar. Waar de steilste leercurve die van de diversiteit aan opdrachten is! Wil je weten hoe wij elkaar nog meer challengen? 

Neem contact op met Wessel van Herwijnen via wessel.vanherwijnen@agilitymasters.com,
via 020 - 24 02 595 of via ons
contactformulier en we vertellen je er graag alles over!

Share:

Soortgelijke onderwerpen

Agile Right gaat samen met AgilityMasters.com

- PERSBERICHT - Het…

Happy Holidays: retrospective - deel 2 | de switch

De feestdagen zijn bij uitstek de periode van zelfreflectie: terugkijken op…

Goede voornemens laten slagen? Doe het Agile!

De meeste mensen maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hoe zorg je…