#
Lees in 4 minuten

Hoe je als Agile coach bij AgilityMasters.com samen aan groei en ontwikkeling werkt

Zit jij als Agile coach bij jouw opdrachtgevers met uitdagingen waar je niet helemaal in je eentje uitkomt? Dat komt vaker voor dan je misschien denkt! Daarom werken de Agile coaches van AgilityMasters.com samen om elkaar te helpen met hun uitdagingen, ontwikkelingen en groei. Hoe we dat doen? Op een paar unieke manieren, we vertellen je er graag meer over!

Als je als Agile coach op een opdracht werkzaam bent is het soms een uitdaging om met gelijkgestemden in gesprek te gaan. De manager werkt binnen zijn of haar werkelijkheid. Business teams zoals marketing- en sales zijn misschien niet helemaal aligned en mogelijk niet bekend met Scrum en SAFe. Vaak is het zelfs een uitdaging om het hoger management geïnformeerd te krijgen en ze uit te leggen wat Agile werken precies omvat. Ondertussen weten ze wel dat ze uitdagingen of issues hebben die jij met jouw kennis en ervaring zou moeten kunnen oplossen. Dan zouden een extra setje ogen, of zelfs een sparringpartner, cursus of training wel van pas komen! 

Hoe Agile coaches elkaar kunnen ondersteunen binnen het vakgebied

Een sparringpartner, een extra setje ogen of een cursus of training zijn niet alleen goed voor jou als Agile coach of Scrum Master, maar ook voor de opdrachtgever. Zo wordt een probleem immers vanuit meerdere hoeken bekeken en kun je mogelijk efficiënter werken. 

- Wist je dat je bij AgilityMasters.com jouw eigen ontwikkelpad kunt bepalen? Zo weet je zeker dat jij je ontwikkelt in de juiste richting, voor jou én voor jouw opdrachtgevers! 

Onze Agile coaches kunnen trainingen volgen op bijvoorbeeld het gebied van Scrum en SAFe. De Scrum Masters en SPC’s kunnen zich verder bekwamen in Agile coaching. Agilitymasters.com heeft gekozen voor de Agile Coaching Professional opleiding van IC Agile. Deze op kennis gebaseerde certificering is ontworpen voor Agile coaches en aspirant-coaches die een passie hebben voor dienend leiderschap en een verlangen hebben om facilitering, professionele coaching, mentoring en lesgeven in dienst van Agile teams te leren en te oefenen. Coaches die technische certificeringen hebben krijgen nu meer vaardigheden in de mens-kant. 

Professionaliseren als Agile coach door een unieke samenwerking

Goed, een voorbeeld uit de praktijk dan. Je vraagt je nu namelijk misschien af; ‘leuk dat samenwerken, maar hoe gaat dit dan in de praktijk bij jullie?’ Agile coach van AgilityMasters.com Simon de Graaf, organiseerde onlangs een workshop ‘Consultant or Coach: how to be succesfull in both roles’ op de Agile Coach Conference 2022. Agile coach Esther van Schaik volgde recent de masterclass Management Team coaching. Beiden hebben de Agile Coaching opleiding van IC Agile gedaan en zijn gecertificeerd. Hun enthousiasme heeft ertoe geleid dat de meeste coaches van AgilityMasters.com deze opleiding hebben gevolgd en gecertificeerd zijn als Agile Coaching Professional (ICP-ACC). Later volgt de opleiding IC Agile Team Facilitation (ICP-ATF). Daarmee zijn onze coaches, net als bij Scrum en SAFe, internationaal gecertificeerd als Agile coach. 

Simon vertelt: ‘Dit is een professionaliseringsslag. Het laat kwaliteit zien. Je kennis is getoetst, je gedachtenkaders zijn bekend bij de collega’s en je kunt het ook overbrengen. Voor mij ging een poort aan kennis open. Al deze aanwezige specifieke kennis op het gebied van coaching is ontzettend fijn. Ik wist natuurlijk genoeg om mijn werk goed te doen maar deze nieuwe feedback-technieken, nieuwe voorbeelden en zelf geëxamineerd worden voelt als een frisse wind. En ja je moet er tijd insteken: oefenen, trainen, sparren, inlezen om die certificering te halen en die kennis toe te passen bij de klant of opdrachtgever.’

Ga als Agile coach van solist naar een clubhuis gevuld met expertise

Je aan elkaar optrekken, dat is waar de gemeenschap achter AgilityMasters.com vol achter staat. ‘Het feit dat je samen in gesprek kunt gaan terwijl je vaak als solist op een opdracht zit, geeft veel verbinding', zo beaamt Simon de Graaf. ‘Je hebt genoeg competenties om je werk goed te doen. Maar omdat wij dit als AgilityMasters.com collega’s met elkaar doen geeft dit een boost aan de vertrouwensband. We zitten soms in solistische opdrachten, nu ben je bewust met elkaars en de eigen ontwikkeling bezig. Daarnaast zijn we bij AgilityMasters.com steeds vaker als groep samen op een opdracht aan het werk en dan is het fijn als je op elkaar ingespeeld bent. Het is een win-win: voor de klant, voor de Agile coaches zelf en voor organisaties waar we worden ingezet!’

Hoe kan jij onderdeel worden van het Agile coach clubhuis van AgilityMasters.com?

Wil jij als solist ook eigenlijk liever aan de slag in een gemeenschap van gelijkgestemden die elkaar helpen, omhoog trekken en bijdragen aan elkaars carrière? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben nog ruimte voor enkele nieuwe Agile coaches die we graag inzetten voor een ongekende verscheidenheid aan opdrachtgevers. En dat terwijl je jouw eigen ontwikkelpad bepaalt. Hoe kom je met ons in contact? 

Mail Wessel van Herwijnen via wessel.vanherwijnen@agilitymasters.com, of bel ons via 020-24 02 595.
Je kunt ons ook bereiken via ons contactformulier!

Share:

Soortgelijke onderwerpen

Ontwikkelingen in Agile: een terug- en vooruitblik

Tegen het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken op de…

Boeken top 3 Summer Special - 2/3

Vergeet je niet in te smeren! Met dit warme weer is eigenlijk alles al te…

AGILE WERKEN: Waarom ik als Scrum Master werk

Een paar jaar geleden zat Scrum Master en Agile coach Sander Dur in een…