#

Boeken top 3 Summer Special - 3/3

Dit is alweer de laatste top 3 uit deze Summer Special. We hopen dat onze Agile Coaches en Scrum Masters je hebben kunnen inspireren met interessante boeken en hun visie daarop. Het moet lukken hiermee de zomer van 2019 door te komen!

Ondernemers zijn ezels

In de twaalf jaar dat ik als Agile coach werk, is me vaak gevraagd of Agile een hype is. Dat geloof ik niet want het is een manier van denken. Voor mijn studie moest ik 'Ondernemers zijn ezels' van Paul Fentener van Vlissingen lezen.

Ondernemers zijn ezelsHij gaat vanuit zijn eigen ervaringen in op leren van je fouten, het stoppen van onzinnige rapportages, medewerkers ondernemerschap geven en nog meer voorbeelden over hoe je een bedrijf moet leiden met gezond verstand. Want in tegenstelling tot sommige managers stoot een ezel zich in het algemeen, niet twee keer aan dezelfde steen.

Getipt door: Marijt Weerts
Agile Coach bij AgilityMasters.com

Coaching Agile Teams

'Coaching Agile Teams' van Lyssa Adkins is HET boek voor iedere Scrum Master en Agile Coach. Lyssa duikt de diepte in als het aankomt op het teamwerk dat komt kijken bij het ontwikkelen van producten op een Agile wijze en de intra- en interpersoonlijke skills. 

Coaching Agile TeamsHoe ga ik met de weerstand om? Op wat voor manier kan ik als coach acteren? Wanneer blijf ik dichter bij het team betrokken en wanneer kan ik wat meer afstand geven? Samen werken of samenwerken? Wil je jezelf als Scrum Master of coach naar een hoger niveau tillen, is dit je naslagwerk!

Getipt door: Sander Dur
Scrum Master & Agile (Team) Coach bij AgilityMasters.com

De Lean Startup

Begin 2017 las ik 'De lean Startup' van Eric Ries. Ik was op onderzoek uit hoe nieuwe organisatievormen in Sillicon Valley vorm werden gegeven. De combinatie van lean en startup intrigeerde mij.

De Lean Startup

Dit boek gaat over het opstarten van nieuwe organisaties, maar je kunt dit vrij eenvoudig vervangen door nieuwe “product ideeën”. Het is niet alleen het idee wat belangrijk is, maar ook de mate waarin je de feedback van potentiele klanten (cq belanghebbenden), gebruikt in de ontwikkeling daarvan. Het is een leerzaam boek die een heel andere manier van kijken geeft op hoe je nieuwe ideeën kunt ontwikkelen op een succesvollere manier.

Getipt door: Wessel van Herwijnen
Managing Partner van AgilityMasters.com

Share:

Soortgelijke onderwerpen

'Scary Stories' in Agile?

'Scary Stories' in Agile? Ja, die zijn er. Maar ze lopen gelukkig vaak goed…

AGILE WERKEN: Waarom ik als Scrum Master werk

Een paar jaar geleden zat Scrum Master en Agile coach Sander Dur in een…

Agile Right gaat samen met AgilityMasters.com

- PERSBERICHT - Het…