#
Lees in 4 minuten

De Agile Coach Post HBO opleiding van Gladwell Academy

De twaalfdaagse Agile Coach opleiding die 19 april 2021 start, biedt een volledig palet aan kennis en middelen om te acteren als ambassadeur en rolmodel binnen jouw organisatie. Hoofddocent Renate Cremer vertelt erover.

‘Je hebt tegenwoordig Agile Coaches in allerlei gradaties. We gaan de wildgroei aan Agile Coaches tegen door deze kwalitatief hoogwaardige opleiding aan te bieden. De opleiding Agile Coach is gecertificeerd door de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO). Daarmee is de opleiding een erkende registeropleiding waarvan gediplomeerden worden opgenomen in het register van de stichting. Dit register kan door personeelsfunctionarissen worden geraadpleegd om getuigschriften te verifiëren. Stichting Post HBO Nederland is een onderdeel van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

In deze opleiding bieden we veel integratie en reflectie opdrachten aan die deelnemers vervolgens meenemen in de eigen organisatie. We moedigen het ook zeer aan om te gaan experimenteren met het geleerde!

      - 'Kennis, technieken en best practices om Agile transformaties tot leven te brengen'

Verschillende trainers
Daarnaast hebben we er voor gekozen om verschillende trainers, die allemaal hun eigen expertise hebben op een bepaald gebied, op verschillende onderwerpen te zetten. Vanuit elke expertise word je dus opgeleid: de trainer die doceert over leiderschap is een ander type trainer dan die jouw ‘strength finder assessment’ afneemt. Verder is het uniek dat we de opleiding als een geheel aanbieden. Mensen kunnen als groep groeien en volgen gezamenlijk de opleiding, je groeit dus ook samen in de rol van Agile Coach. Oud-deelnemers houden contact met elkaar. Zo blijf je van elkaar leren en hoor je ook wat er in andere organisaties gebeurd. En je wordt natuurlijk uitgenodigd voor de online Agile Coach community, evenals de komende Agile Coach Conference op 13 oktober 2021.

      - 'Je krijgt als Agile Coach het hele palet, omdat je nu welicht in een andere werksituatie bent dan straks en je bijvoorbeeld ook een keer naar de directie moet kijken'

Drie onderdelen
Qua indeling is de opleiding verdeelt over drie onderdelen: we kijken eerst naar één op één coaching, dus wat voor type coach je zelf bent. Daarna kijken we naar teamcoaching, team van teams en hoe je dat coacht. Tot slot enterprise coaching om te kijken wat er gebeurt in de top van de organisatie en wat jouw rol daarin is als coach. Je krijgt als Agile Coach het hele palet, omdat je nu welicht in een andere werksituatie bent dan straks en je bijvoorbeeld ook een keer naar de directie moet kijken.  

Ervaring?
De Agile Coach Post HBO opleiding duurt in totaal 12 dagen verdeelt over 3 maanden. Twee dagen per week volg je de opleiding, doe je aan zelfstudie en maak je de integratie opdrachten die je meekrijgt om toe te passen in je eigen werkomgeving. We vinden het belangrijk dat je een jaar ervaring hebt in je eigen werkomgeving zodat iedereen ongeveer hetzelfde niveau heeft.  De groepen zijn klein, maximaal 12 deelnemers. De deelnemers krijgen veel persoonlijke aandacht. Elke coach is weer een ander type coach en iedereen heeft andere krachten en vaardigheden. Tijdens deze opleiding krijg je de ruimte om jouw krachten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

      'Leeftijd maakt niet uit. Professioneel leren coachen is een groot onderdeel van de opleiding'

De mensen die zich voor de opleiding inschrijven zijn divers, bijvoorbeeld coaches van grote organisaties waar wordt ingezet op het Agile werken en die veel meer naar het coachen toe willen maar nog niet de theoretische kennis hebben. Leeftijd maakt niet uit. Professioneel leren coachen is een groot onderdeel van de opleiding.'

Wil je gebruik kunnen maken van de Early Bird korting voor 19 maart 2021, neem dan direct contact op met Managing Partner Wessel van Herwijnen: wessel.vanherwijnen@agilitymasters.com

Share:

Soortgelijke onderwerpen

'Scary Stories' in Agile?

'Scary Stories' in Agile? Ja, die zijn er. Maar ze lopen gelukkig vaak goed…

Met kwaliteit als basis blijft AgilityMasters.com groeien

Als het coronatijdperk één ding heeft aangetoond is het wel dat je nooit…

Scrum Master vs. product owner

Scrum kent drie rollen: de Product Owner, de Scrum Master en het…