#
Lees in 6 minuten

Happy Holidays: retrospective - deel 3 | goede voornemens

Goede voornemens hoor je in deze periode van het jaar van alle kanten. Of het nu een familielid is met een hele lijst, of je werkgever met de doelen van het team voor 2022. Menigeen zal vol goede moed vooruit kijken, nieuwe uitdagingen uitstippelen en nieuwe doelen bepalen. Wat willen de Agile coaches van AgilityMasters.com bereiken in 2022?

Agile team coach, Scrum Master en SPC Pieter Bas Donkersteeg (47): ‘Mijn belangrijkste voornemen is vooral een betere basis te leggen in de dingen die ik momenteel al doe. Ik wil bijvoorbeeld veel meer trainingen gaan volgen, waarbij wil ik me niet enkel en alleen wil focussen op Agile coachen maar ook op bijvoorbeeld gedragspsychologie en taal. Dat kan mij helpen bij het tot de kern komen van een probleem op opdracht bij een klant. En dan voornamelijk NLT of NLP trainingen en specifiek gedragswetenschappelijke trainingen. Momenteel heb ik nog te weinig methodes om dergelijke kennis in de praktijk toe te passen. Ik zie er erg naar uit mijn kennis te verbreden op die manier.’

Lees ook: Happy Holidays: Retrospective | deel 2 | de switch

Agile team coach, Scrum Master en DevOps Fundamentals coach Linda Maasbommel (52) merkt dat mensen balen van de lockdowns maar dat ze wel echt hun schouders eronder weten te zetten. ‘Het is lastig voor iedereen, maar ik zie wel veel onderling begrip naar elkaar. Dat is erg mooi om te zien. Dat een periode zoals deze nu anders voelt dan we doorgaans gewend zijn zorgt er wel echt voor dat we meer evalueren en dat we vooruitkijken naar het nieuwe jaar, ik met name op persoonlijk vlak. Kerst is een periode van bezinning voor mij. Mijn belangrijkste leerpunt is dat ik beter wil afstemmen met mijn opdrachtgevers wat ze nodig hebben. Als Agile coach krijgen wij natuurlijk heel vaak te horen ‘los het maar op’. Ik wil dit jaar beter kunnen inspringen op wat er nu ècht van je verwacht wordt en wil beter aan kunnen geven wat je van de opdrachtgever nodig hebt om een opdracht te laten slagen. Ik ben onlangs van opdracht gewisseld, en ik merk daar dat ik veel verbetering zie als ik het op een dergelijke manier aanpak. Zo kan ik beter in de rol terechtkomen die van me verlangt wordt. Dat is echt iets wat ik voort wil zetten in het volgende jaar.’

Van business interest naar human interest

Scrum Master en Certified Scrum Product Owner Marc van Middendorp (39) kijkt uit naar meer persoonlijk contact met collega’s en opdrachtgevers. ‘Door het nieuwe werken moet je je sociaal contact echt inplannen met collega’s of opdrachtgevers. Dat wil ik het komend jaar beter doen. Ik merk dat het werk veel efficiënter is geworden, je gaat nu van afspraak naar afspraak zonder je fysiek te hoeven bewegen. Dat beschouw ik wel als een positieve ontwikkeling. Maar ik wil komend jaar echt mijn best gaan doen om die human touch met anderen te waarborgen. Ook wil ik creatiever zijn bij het behalen van mijn doelen. Dat heb ik het afgelopen jaar al moeten doen door het hybride werken en ik kan zeggen dat het me als coach heeft doen groeien. Ik ben er flexibeler door geworden. Mijn goede voornemen komt erop neer dat ik meer tijd voor mensen wil maken. De verdieping opzoeken en vragen of ze het werk nog goed volhouden in deze tijd. Komend jaar wil ik het meer hebben over human interest dan business interest.’

Wil jij ook alles uit jezelf halen en groeien in een dynamisch vakgebied? Check dan de vacatures van AgilityMasters.com. AgilityMasters.com is altijd op zoek naar Agile coaches en Scrum Masters die als professional klantteams coachen en begeleiden in de uitvoering van projecten. De opdrachtgevers van AgilityMasters.com zijn zeer divers en bevinden zich in uiteenlopende branches, zowel in Nederland als internationaal.

XpertsLab 'Agile werken binnen het publieke domein' woensdag 2 november. Ben je erbij?

Agile coaches Dennis van de Rieth en Dennis Mansell delen hun ervaringen uit de praktijk en gaan samen met de input en vragen van de deelnemers aan de slag. We geven antwoorden op de vraag of de Agile manier van werken ook goed werkt binnen publieke organisaties. Want hoe helpt dit jou en de organisatie, als je bijvoorbeeld een politieagent bent? Of als je beleid ontwikkelt?

Schrijf je hier alvast in!
We sturen je eind september alle informatie toe.

Share:

Soortgelijke onderwerpen

Fijne vakantie! Inspiratie-tips & tricks van onze Agile coaches

Motivators, inspirators, servant leaders. Agile coaches en Scrum Masters…

Onze Agile coaches maken juist nu het verschil

Wessel van Herwijnen, founder en managing partner van AgilityMasters.com,…

Hoe de variatie aan opdrachten èn opdrachtgevers bijdraagt aan jouw ontwikkeling als Agile coach

'Agility’ is tegenwoordig een gewenste eigenschap voor veel meer…